Blå Negl 2021 er desværre aflyst

Blå Negl 2021 er desværre aflyst

Kære Alle

Grundet Corona (COVID19) Har Øvelsesledelsen (ØVLE) i samarbejde med Chef Hærhjemmeværnsdistrikt Sydøstjylland (CH HDSEJ) besluttet at der til Feb 2021 ikke vil blive afholdt Blå Negl. Det er naturligvis ikke en beslutning der er taget med glæde.

Beslutningen er taget for at passe på hinanden, men også fordi vi ønsker at leve op til de budskaber der udgår fra den danske regering, at vi alle bør aflyse aktiviteter der ikke er bydende nødvendige. Ligeledes vil Det Danske Hjemmeværn (HJV) og naturligvis også Hærhjemmeværnsdistrikt Sydøstjylland (HDSEJ) og (ØVLE) vil ikke kunne leve med at vi blev årsag til en ny stor smittespredning.

Hvis der skal dispenseres for aktiviteter med mere end 50 deltagere, skal det være aktiviteter der direkte medvirker til at vi gennem uddannelse opretholder vores indsættelsesevne. Øvelsen har gode militært relevante aktiviteter, men bidrager kun indirekte til opretholdelsen af vores umiddelbare indsættelsesevne.

Selvom aktiviteten er blevet reduceret fra international til national, trækker vi på deltagere fra hele landet, med forøget risiko for smittespredning.

 

Der er mange interne og eksterne afhængigheder, som vi ikke er herrer over under COVID-19. Det er en unik øvelsesorganisation med mange nøglefunktioner, der alle kan være svære at erstatte. Selv med milde symptomer, der blot kan være forkølelse, skal man blive hjemme. Der vil således være stor risiko for at nøglepersoner ikke ville kunne medvirke på øvelsen. Eksternt vil vi ikke kunne vide os sikre på, om vi kan anvende faciliteter som skoler mv., da disse med kort varsel kan blive omfattet af COVID-19 karantæne eller lignende.

 

Indtil videre er øvelsen udsat med mulighed for gennemførelse i efteråret 2021. Med udgangen af FEB bør der igen tages bestik af situationen, hvorvidt øvelsen gennemføres eller om man anvender det allerede planlagte og gennemfører øvelsen ordinært i FEB 2022.

 

ØVLE BN 21 håber at alle deltagende hold vil holde sig i god form, og at I vil sætte kryds i kalenderen d. 25.-27. februar 2022, hvor det vil være ØVLE hensigt at afvikle den mest Udviklende - Uddannende – Underholdende og Udfordrende Blå Negl nogen sinde. Vi er gået i gang med planlægningen.

Hvis der skulle være spørgsmål, er I velkommen til at kontakte OS Jan Ømand eller PL Bjarne Andresen

Med Venlig Hilsen

ØVLE Blå Negl

Jan Ømand og Bjarne Andresen